VM i Orientering

Anne - den viljestærke

Anne Konring Olesen har viljen til masser af træning, viljen til at yde det yderste og viljen til at komme igen.

Anne Konring Olesen, 27 år og fra FIF Hillerød, er i dag et af dansk orienterings absolut største håb på kvindesiden. Det har været en lang vej med orienteringsløb i fokus, der har bragt hende op på dette niveau, hvor hun blandt meget andet har opnået 12 individuelle danske mesterskaber. Hun er tredje generations orienteringsløber i en familie, der altid har været en integreret del af dansk orientering. Det betyder, at hun til trods for sine blot 27 år har været orienteringsløber i hele 25 år. Hun debuterede til Vejlestafetten i 1981. Da hun jo kun var 2 år, fik hun god støtte. Med mor i den ene hånd og mormor i den anden blev mange af løbeskridtene taget i luften.
Der gik dog ikke længe, før Anne kunne helt selv - og siden da har orienteringsløb været en vigtig del af hendes liv. I 1994 blev hun tilbudt en plads i junioreliten. Det var på det tidspunkt, Anne for alvor besluttede, at hun ville se, hvor god hun kunne blive til at løbe orienteringsløb. Et år senere droppede hun en ellers lovende håndboldkarriere og helligede sig orienteringsløb.
Næste skelsættende begivenhed i Annes orienteringskarriere kom, da hun som 22-årig flyttede til Norge. Hun boede i Oslo i to år og løb i denne periode for Nydalen SK. Det gav hende et indblik i en verden, hvor orienteringsløb fylder utrolig meget. Der var mange rutinerede orienteringsløbere, der rundhåndet delte ud af deres erfaringer - og Anne tog gladelig imod.
Resultatmæssige skuffelser undgår man naturligvis ikke i international topidræt. Men efter en skuffelse er det uvurderligt for Anne, at hun har en enorm stærk vilje og et fantastisk fighterinstinkt.
Men det er ikke bare til at rejse sig efter skuffelser, at Annes stærke vilje kommer til sin ret. Den definerer hele den måde, hun er på som orienteringsløber. Hun har lysten til at træne, og hun kan lide at udfordre kroppens evner og styrker. Det kommer til udtryk i en meget stor træningsmængde, og i at hun altid kæmper fuldt ud på konkurrencer.

VM Program

Finaler

I Århus

1/8Sprint og åbningsceremoni

Omkring Silkeborg

2/8Langdistance
4/8Mellemdistance
5/8Stafet

Kvalifikationsløb

Omkring Silkeborg

29/7Mellemdistance
30/7Langdistance

DR1 sendetider

DR1 sender VM i orienteringsløb således:
1/8, 23.00-23.30Sprint
2/8, 23.10-23.40Langdistance
4/8, 17.30-18.00Mellemdistance
5/8, 17.10-17.40Stafet