VM i Orientering

Chris - den fokuserede

Chris Terkelsen er nr. 5 på verdensranglisten og altid uhyre velforberedt til konkurrencerne.

"Allerede nu går der ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på VM 2006". Ordene kom fra Chris Terkelsen mere end et år før VM 2006 i Danmark. Med sine 34 år er løberen fra Farum OK og med rødder i Jelling en af veteranerne på landsholdet.
Chris Terkelsens karriere som orienteringsløber startede for 26 år siden. Første løb var i Gjern Bakker i 1979. Han var 9 år gammel, blev nr. 2 af 2 i H12, og vandt et par røde løbesokker. Siden den dag har orienteringsløb været en stor del af hans liv. Nu skal hans karriere gerne nå sit foreløbige højdepunkt, når VM på mellemdistancen afgøres i netop Gjern Bakker.
Det er en karriere, der har haft flere store højdepunkter, bl.a. verdensmesterskab i stafet i 1997 og samlet vinder af World Cup i 1998, sølv på mellemdistancen ved VM i Japan sidste år og en samlet fjerdeplads ved sidste års World Cup.
Chris kan ikke sætte fingeren på en enkeltbegivenhed, der har tricket hans satsning på orienteringssporten. Fra starten har han haft en ambition om at blive rigtig god til orienteringsløb.
Junior EM i 1989 fik imidlertid en central rolle for hans videre satsning. Det var første gang han havde succes med at lave en bevidst fokuseret mental og teknisk forberedelse til konkurrencen. Det resulterede i, at han trods sine blot 17 år blev nr. 5 på den både teknisk og fysisk meget krævende klassiske distance. Dagen efter imponerede han igen med næstbedste tid på stafetten.
Der er mange løbere i Danmark, som fysisk og teknisk er rigtig dygtige orienteringsløbere. Men der er en forskel på god løber og en verdensklasseløber. Chris hører til i den sidste kategori - og det gør han fordi han er en komplet og fokuseret orienteringsløber.
Chris er altid velforberedt til vigtige konkurrencer. Den velovervejede og gennemtænkte måde han forbereder sig på, er måske den måde han adskiller sig allermest fra de næstbedste. Inden en vigtig konkurrence afsætter han tid til at fokusere på konkurrencen. Hvor de fleste eliteløbere blot tænker konkurrencesituationen igennem, når de er ude at løbetræne, afsætter Chris tid i hverdagen til at sætte sig ned og tænke konkurrencesituationen igennem.

Ved årets VM får Chris desværre ikke lov til at løbe stafet. For 8 år siden tegnede han i forbindelse med veteran-verdensmesterskaberne kortet over Himmelbjerget, hvor VM-stafet skal løbes på lørdag. Det internationale orienteringsforbund mener, at han vil have en unfair fordel gennem sit kendskab til terrænet. Og derfor får han ikke lov til at deltage.

VM Program

Finaler

I Århus

1/8Sprint og åbningsceremoni

Omkring Silkeborg

2/8Langdistance
4/8Mellemdistance
5/8Stafet

Kvalifikationsløb

Omkring Silkeborg

29/7Mellemdistance
30/7Langdistance

DR1 sendetider

DR1 sender VM i orienteringsløb således:
1/8, 23.00-23.30Sprint
2/8, 23.10-23.40Langdistance
4/8, 17.30-18.00Mellemdistance
5/8, 17.10-17.40Stafet