VM i Orientering

2.000 følger i mestrenes fodspor

VM er ikke kun et arrangement for eliten. 2.000 motionister fra hele verden kommer til byen for at være med ved publikumskonkurrencerne, der afvikles samtidig med mesterskaberne.

Århus bliver centrum i orienteringsverdenen i VM-ugen. Udover de 450 løbere og ledere der skal dyste om medaljer og hæder i VM-konkurrencerne kommer omkring 2.000 orienteringsløbere fra hele verden også til byen for at deltage i WOC Tour, der er de publikumskonkurrencer, der afvikles sideløbende med mesterskaberne. WOC er kort for World Orienteering Championships.

Det er ved at være en fast tradition i orienteringsverdenen, at man ved siden af de store mesterskaber også afvikler løb i de samme skove, så publikum også kan komme ud at løbe og på egen krop opleve det terræn, hvor verdenseliten kort tid før har dystet om medaljer.

- Mange orienteringsløbere bruger deres ferier på at rejse til store stævner rundt om i Europa for at prøve kræfter med nye og anderledes terræner end dem, de kender til fra deres hjemland. Udover at heppe på deres egne favoritter til mesterskaberne, vil de også selv prøve kræfter med kort og kompas. Derfor har vi gjort en stor indsats for at give dem en så god orienteringsoplevelse som muligt, fortæller lederen af WOC Tour-løbene, Ulrik Mathiasen fra Silkeborg.

Og at det er et internationalt felt, som VM-arrangørerne kan byde velkommen til Århus understreges af startlisten. Der er deltagere fra så fjerne destinationer som Sydafrika, Taiwan, Canada og Australien. Deltagere fra i alt 28 lande kommer til Århus for at opleve VM-løbene - de fleste fra de skandinaviske broderlande Norge og Sverige, hvorfra der fra hvert land kommer over 200 løbere. Danmark stiller med suverænt flest deltagere i publikumsløbene. 934 danske løbere er med i startboksene.

Deltagerne kommer til at sætte et markant præg på det århusianske bybillede. Udover indkvartering på hoteller forskellige steder i byen er der også oprettet en særlig o-camp på boldbanerne ved Langkær Gymnasium i Tilst, hvor løberne kan slå deres telte op.

Udover at give de mange udenlandske gæster et godt indtryk af de danske skove, har arrangørerne i samarbejde med VisitAarhus lavet forskellige arrangementer, så løberne også har mulighed for at besøge byen og dens mange seværdigheder.

- Vi håber, at mange af deltagerne vil tage sig tid til at se på de mange ting, som Århus også kan byde på. Blandt andet bylivet ved Åen, et besøg på ét af de mange museer i byen eller til en hyggelig shoppingtur på Strøget. Programmet er i hvert fald lagt til rette på sådan en måde, at deltagerne har masser af muligheder for at få mange gode oplevelser mens de er i Århus, siger Ulrik Mathiasen.

Program for WOC-Tour

Søndag 30/71. etapeLinå Vesterskov ved Låsby
Mandag 31/72. etapeStorskoven ved Moesgaard Museum
Tirsdag 1/83. etapeFløjstrup ved Moesgaard Museum
Onsdag 2/8Hviledag
Torsdag 3/84. etapeAddit-Løndal syd for Silkeborg
Fredag 4/85. etapeGjern Bakker ved Gjern
Lørdag 5/86. etapeSletten/Himmelbjerget øst for Silkeborg

Køb en åben start i WOC Tour

Det sker uden forhåndstilmelding med start tæt på stævnepladsen.
Du vælger din sværhedsgrad og længden på banen.
Det er tilladt at gå eller løbe, og tilladt følges som et hold.

Se baner og tider her.

Se mere om WOC Tour på dens egen hjemmeside.

VM Program

Finaler

I Århus

1/8Sprint og åbningsceremoni

Omkring Silkeborg

2/8Langdistance
4/8Mellemdistance
5/8Stafet

Kvalifikationsløb

Omkring Silkeborg

29/7Mellemdistance
30/7Langdistance

DR1 sendetider

DR1 sender VM i orienteringsløb således:
1/8, 23.00-23.30Sprint
2/8, 23.10-23.40Langdistance
4/8, 17.30-18.00Mellemdistance
5/8, 17.10-17.40Stafet